Montagemateriaal voor zonnepanelen

Om er zeker van te zijn dat de panelen op de juiste wijze gemonteerd worden, maken wij gebruik van hoogwaardige materialen. Zo bent u er van verzekerd dat u met uw systeem jaren voorruit kan. Hieronder hebben we de verschillende daken waarop we installeren met de bijbehorende materialen. 

Platte daken

Platte daken die voorzien zijn van de volgende ondergronden, daar kunnen wij op installeren:

  • Beton
  • Bitumen
  • EPDM
  • PVC
  • Grind

Qua opstellingen wordt er op de platte daken meestal een zuidopstelling gekozen ofwel voor een oost-west opstelling. De orientatie van de zonnepanelen kan zowel in landscape als in portrait geplaatst worden. 

De belangrijke randvoorwaarden voor het plaatsen van zonnepanelen op een platdak zijn, het respecteren van de randmarges zorgen voor voldoende ballast en een hellingshoek van maximaal 4°. 

Pannendak

Op de meeste met dakpannen belegde daken kunnen wij installeren. 

Er is een aantal type pannen waarmee we alleen op aanvraag werken en dat zijn pannen die geschroefd of gehaakt zijn. 

Het plaatsen op zeer fragiele of leipannen doen wij niet. 

Op een pannendak kunnen we qua plaatsing zowel portrait als landscape plaatsen. 

De randvoorwaarden die we dienen te respecteren zijn, de randmarges bij de nok, zijkant van het dak en de dakgoot. 

Staaldak

Op staaldak kunnen wij op de meeste type staaldaken monteren. Wanneer het een bitumen dak betreft kan er alleen op gemonteerd worden wanneer er direct voldoende hout onder zit. 

Qua plaatsing kunnen we op deze daken portrait als landscape plaatsen.

Belangrijke randvoorwaarden waaraan we moeten voldoen zijn voldoende randmarges aanhouden van, de nok, dakgoot en zijkant van het dak. 

Golfplatendak

Op een golfplaten dak kunnen we installeren zolang het dak asbestvrij is. Wanneer het een ouder dak is kunnen we ook om een astbestvrijverklaring vragen, zodat onze installateurs veilig aan het werk kunnen. 

De nieuwe golfplaatbeugel, zoals hier rechts, laat alleen zonnepanelen in landscape toe. Hiermee komen er geen nieuwe gaten in uw golfplaten. 

Hiervoor zijn de randvoorwaarden dat, er voldoende regels onder het dak zitten om de beugels te monteren, en daarnaast moeten de randmarges gerespecteerd kunnen worden, aan de nok, dakgoot en zijkanten van het dak.